Főoldal

OB I-es kapus az AVUS-ban

A nyáron igazolt Horváth Alex nagy erőssége lehet a szombathelyi együttesnek.

OB I-es kapus az AVUS-ban

Neves játékost csábított haza a nyáron Franciaországból az AVUS. A szombathelyi születésű, az aligátoroknál nevelkedett Horváth Alex viszonylag fiatal kora ellenére több, jónevű együttesben védett, s már komoly OB I-es rutinnal is rendelkezik.

Horváth korábban rendszeresen szerepelt a korosztályos válogatottakban, sőt, a 2000-es évek elején rendezett stuttgarti junior Európa-bajnokságon is részt vett. 

- 2004-ben kezdtem el vízilabdázni az aligátoroknál, három évet töltöttem Szombathelyen  - mondta Horváth Alex. – Akkoriban még nem az országos bajnokságokban szerepeltek az AVUS csapatai, ezért egy évig párhuzamosan Kaposváron is vízilabdáztam.  Aztán Újpestre kerültem, ahol négy esztendőt töltöttem, majd következett Szentes. Az első évben második számú kapus voltam az OB I-es gárdában, ám az utolsó esztendőben már végig én védtem - nagyjából tehát 60-70 elsőosztályú mérkőzés van a hátam mögött. Aztán fél évet a KSI-ben játszottam, év elején pedig a francia elsőosztályú Lille-be igazoltam. Hasznos volt a Franciaországban töltött fél év, egy másik kultúrát, nyelvet ismertem meg, világot láttam. Az elején persze szükség volt egy kis időre, mire megszoktam az új közeget, a de a végére belelendültema védésbe. Csapatommal ugyan az alsó régióban végeztünk, de bentmaradtunk.

- Nyáron aztán Matajsz Márk – aki anno Szentesen edzőm volt – hallotta, hogy épp nincs csapatom, szólt, lenne-e kedvem hazatérni. - folyatta a kapus. - Juhász Tibor elnök úrral is beszéltem – végül megegyeztünk. Eddig pozitívak a benyomásaim, nagyon jól kijövök a csapattársaimmal, az edzőmet ugye már ismertem, anno pedig Stojadinov Nikolánál nevelkedtem. A klub vezetés által elvárt cél,  a bentmaradás véleményem szerint abszolút teljesíthető, ezzel nem lesz gond. Ami egyéni céljaimat illeti, nagyon fontos, hogy befejezzem egyetemi tanulmányaimat, ezért is jöttem haza, holott akadtak külföldi lehetőségeim is. A csapatnak pedig minél többet akarok segíteni, védéseimmel, teljesítményemmel hozzájárulni a remélt jó szerepléshez. Ígérem: mindent beleadok. Noha csak 23 éves vagyok, az egyik legnagyobb rutinnal rendelkezem a csapatból, azon kevesek egyike vagyok, aki OB I-ben és külföldön is játszott - igyekszem minél többet odafigyelni a fiatalokra, segíteni nekik.  

További képek

Vissza a Hírek oldalra