Főoldal

Megvan az első győzelem!

Az OB I/B-s bajnokság harmadik fordulójában az AVUS 8-6-ra nyert az Alfa SC-ESMTK otthonában

Megvan az első győzelem!

OB I/B-s bajnokság, 3. forduló

Alfa SC-ESMTK-AVUS 6-8 (1-2, 2-2, 1-2, 2-2). Pesterzsébeti uszoda, 50 néző, vezette: Vogel, Rubos.

AVUS: Horváth A. – Cvetic, Hajmási 2, Takács 2, Doma, Kutasi, Karácsonyi. Csere: Ekler B. 2, Polcsik, Juhász, Sági, Galambos G. 2, Karácsonyi. Edző: Matajsz Márk.

Miután egész nyáron a szabadban készültek a szombathelyiek, így kissé furcsa volt számukra a fedett uszoda. Ennek ellenére végig a szombathelyiek vezettek a kemény, hektikus, de sportszerű mérkőzésen. Az Alfa nehéz ellenfélnek bizonyult, ám a vasiak az utolsó negyedben már négy góllal, 8-4-re vezettek. Ám a végén két könnyű gólt ajándékoztak a fővárosiaknak az aligátorok, de helyén volt a szombathelyiek szíve: s két találatot így is megőriztek előnyükből. A szombathelyiek remekül védekeztek, sokat blokkoltak és megérdemelten nyertek.

- Gratulálok a csapatnak, lélektanilag is fontos győzelmet szereztünk, egy idegenbeli siker sokat ér. Viszont sok volt a ki nem kényszerített technikai hiba, ezeket ki kell javítanunk. Az egész csapattal elégedett voltam, de Horváth Alex különösen jól teljesített a kapuban. Rajta kívül a fiatalok,  Galambos Gergely, Ekler Bendegúz, Juhász Máté és Sági Benjamin játéka is nagyon tetszett – értékelt Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője. 

Vissza a Hírek oldalra