Főoldal

Megcsinálták! OB I/B-ben az AVUS!

Gortva Zoltán együttese az utolsó fordulóban megverte a Szegedet és az Alfát is

Megcsinálták! OB I/B-ben az AVUS!

A Szeged besegített az AVUS-nak: a nyitómeccsen némi meglepetésre legyőzte a vasiak legnagyobb vetélytársát, az Alfát. Ezt követően a szombathelyiek 14-6-ra lesöpörték a miskolciakat, így az utolsó, Alfa elleni meccs előtt három pont fórjuk volt a fővárosi gárda előtt. Miután az egymás elleni eredmény számított, így kispesti sikernél az Alfa jutott volna fel.

Ám az aligátorok semmit sem bíztak a véletlenre, remek játékkal, magabiztosan 12-7-re verték az Alfát, így feljutottak az OB I/B-be!  A siker értékét az is növeli, hogy eltiltása miatt Juhász Máté egyik meccsen sem játszhatott.

OB II-es rájátszás az 1-4. helyért, 3. forduló, Szeged

Miskolci Vízilabda Club-Domino AVUS 6-14 (1-4, 4-4, 0-6, 1-0).

Domino AVUS: Stojadinov – Stojanovic 1, Hajmási 2, Ekler 2, Szőke 1, Karácsonyi 3, Kutasi 3. Csere: Doma 1, Jenei, Úr, Polcsik, Sági 1, Kovács B. Edző: Gortva Zoltán

Domino AVUS-Alfa SC Kispest-Budafóka 12-7 (1-0, 4-3, 5-1, 2-3).

Domino AVUS: Stojadinov – Stojanovic 1, Hajmási 3, Ekler 2, Szőke, Jenei, Karácsonyi 1. Csere: Doma, Kutasi 5. Edző: Gortva Zoltán

További eredmények: Szegedi UVTE-Alfa SC Kispest-Budafóka 12-11, Szegedi UVTE-Miskolc 10-9.

Végeredmény: 1. Domino AVUS 16 pont, 2. Alfa SC 10 pont, 3. Szeged 6, 4. Miskolc 3 pont.

- Ott folytattuk a szegedi meccseket, ahol legutóbb Budapesten, az Alfa ellen 4-1-nél abbahagytuk - mondta higgadtan, de érezhető boldogsággal Gortva Zoltán. - Szoros emberfogással, a labda felé mozogva játszottunk a mai mérkőzésen, végig kontrolláltuk a játékot. Noha mindkét ellenfelünk igyekezett provokálni bennünk, ez nem sikerült: mi ugyanis vízilabdázni jöttünk, ebben pedig jobbak vagyunk. Sajnos Jenei Dánielnek az Alfa elleni mérkőzésen a víz alatt súlyos sérülést okoztak, kórházba kellett szállítani, remélem nincs komoly baja. Ez egy csúnya, sportszerűtlen cselekedet volt. Nagyon örülünk a sikernek, a feljutásnak!

Vissza a Hírek oldalra