Főoldal

Második hely az I. Aligátor Kupán

Csak büntetőkkel maradt alul az AVUS a Nagykanizsa ellen

Második hely az I. Aligátor Kupán

I. Aligátor Kupa, Szombathely, Tófürdő

AVUS-Nagykanizsa 18-19 (ötméteresekkel) - A rendes játékidőben: 13-13 (4-3, 5-2, 3-4, 1-5)

AVUS: Horváth A. – Hajmási 5, Sági, Takács 3, Kutasi 1, Cvetic 1, Doma 2. Csere: Juhász, Polcsik 1, Ekler B. 1, Karácsonyi 2, Kurucz 2, Úr, Galambos, Kovács B. Edző: Matajsz Márk.

A kanizsai gólszerzők: Szepesi 7, dr. Kasper 4, Bakó 3, Virt 2, Kéri 2, Szécsi 1, Horváth Gy. 1.

Másfél perc után vezetést szerzett a vendéggárda Szepesi góljával, majd a játékos hamarosan duplázott: 0-2. Aztán Hajmási bejátszását Doma nagy csata küzdelem árán begyötörte (1-2). Szinte lekopírozta első találatát a szombathelyi csapat: Ekler passzát Polcsik húzta be: 2-2. Potyogtak a gólok, Hajmási úszott meg a jobb szélen, majd irtózatosan nagy, felső kapufás gólt ragasztott a jobb felső sarokba: 3-2. Időt is kért a nagykanizsai tréner. Úgy fest, ez valamit használt is, kimaradt helyzetek után Virt lőtt szép gólt: 3-3. Aztán Juhász pazar megúszását csak szabálytalanul tudták megállítani a kanizsaiak, a büntetőt Ekler kapussal együtt vágta a lapuba: 4-3.

A második negyed Takács bombagóljával indult: 5-3. Aztán egy szépen megjáratott akció után Doma centerezett a bal sarokba: 6-3.  Egy emberelőnyös helyzetet gyorsan gólra váltott Kéri, máris 6-4-et mutatott az eredményjelzőtábla. Nem sokáig, ugyanis Kutasi villant: 7-4. Majd Kutasi a változatosság kedvéért gólpasszt adott Karácsonyinak, aki balról bombázott a kapuba: máris 8-4. A másik oldalon Kéri távoli emelése is utat talált a hálóba: 8-5. Aztán Hajmási éles szögből öt másodperccel a negyed vége előtt lőtt tekert a léc alá: 9-5.

A harmadik negyed Szepesi góljával indult, aztán érkezett Cvetic és a szerb fiú távolról nagy gólt lőtt: 10-6. A gólok mellett sok helyzet is kimaradt, időnként mindkét kapus lehúzta a rolót. Szepesi büntetőből betalálz: 10-7. Szombathelyi időkérést követően Takács lőtt nagy gólt ám Virt válaszolt: 11-8. Egy távoli vasi lövés a kapufán csattant, a kipattanót Kurucz centerezte a kapuba: 12-8. Ám Szepesit nem tudtuk tartan, így 12-9-el fordultak a csapatok a zárónegyedre.

Az utolsó felvonás óriási izgalmakat, durvaságokat, kiállításdömpinget, gólokat, fordulatokat hozott. Szepesi hatodik góljával 12-10-re alakult az eredmény, majd dr. Kaszper lőtt távolról a kapuba: 12-11 már csak. A vasiak védekezés kissé szétesett, majd Hajmási lőtt szép és idegnyugtató gólt a jobb oldalról: 13-11.  A reklamáló nagykanizsai edzőt kiállította a bíró, de Szécsit ez sajnos nem zavarta: 13-12. Emberelőnyben Bakó egyenlített, aztán Horváth Alexet állították ki végleg, cserével. S még nem volt vége. Két-két páros kiállítás után négy a négy ellen küzdöttek a csapatok, majd az akció végén az egyik bíró megkérdezte Matajsz Márkot, miért nem jönnek vissza a kiállított játékosai. Az edző beküldte a vízbe a srácokat, erre meg a másik bíró megállította a meccset, mondván: mit keres a két ember a vízben? Egy darabig eldiskuráltak a játékvezetők, mi is ilyenkor a helyes döntés – végül maradhattak a vízben a fiúk. Kovács Barnabás védett egy óriásit, az utolsó támadást Hajmásinak muszáj volt messziről ellőnie: a kapus védett, 13-13 maradt a végeredmény.

Következtek a büntetők.

Az AVUS-nál sorrendben Hajmási, Kurucz, Takács, Karácsonyi belőtte, Ekler kihagyta. A kanizsaiaknál Kéri kihagyta, dr. Kasper, Szepesi, Kiss, Szécsi belőtte, az első kör 4-4-gyel zárul. A második sorozatban Hajmási és Kéri belőtte, Kurucz kihagyta, és mivel dr. Kasper nem hibázott, így 19-18-ra a Nagykanizsa nyert.

A másik mérkőzésen: Kaposvár-Hódmezővásárhely 11-9

A torna végeredménye: 1. Nagykanizsa 8 pont, 2. AVUS 7 pont, 3. Kaposvár 3 pont, 4. Hódmezővásárhely 0 pont.

Vissza a Hírek oldalra