Főoldal

Lépegetünk előre

Az E.ON OB I-es bajnokság 2. fordulójában az AVUS 18-5-re kikapott a Ferencvárostól

Lépegetünk előre

FTC-PQS Waterpolo-AVUS 18-5 (4-1, 5-2, 4-1, 5-1). -  Budapest, Népliget, 200 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, A-csoport, vezette: Mucskai, Molnár.

FTC: Vogel - Sedlmayer 2, Vámos 4, Szirányi, Varga Dániel, Varga Dénes 2, Jansik 3. Csere: Gál 1, Manhercz 3, Nikic, Jaksic 3, Német. Edző: Varga Zsolt.

AVUS:  Horváth A. – Ekler 1, Takács, Baj 1, Ukumanov, Galambos, Hajmási 1. Csere: Cvetic, Polovic, Doma, Basara 2, Baranyai, Kurucz, Kovács B. Edző: Matajsz Márk.

A szombathelyi csapatnak a mérkőzés elején sikerült lelassítania a Ferencváros játékát, így jól tartotta magát a vasi együttes. Az aligátorok kapusai – Horváth Alex és Kovács Barnabás – remekül védtek, emellett emberhátrányban hatékonyan védekeztek a vendégek. Noha a ferencvárosi kapu előtt kevés AVUS-helyzet adódott, ezeket jól használta ki a Matajsz-legénység. Nem csak távolról, hanem centerből is betaláltak a vendégek, egy ötméteres viszont elhibáztak. Csak lassan nyílt ki a „olló”, a Fradi persze így is biztosan nyert, de a meccs összképe sokkal jobb volt, mint a Szolnok elleni összecsapás.

Matajsz Márk: - Gratulálok a fiúknak, a Szolnok elleni találkozóhoz képest előbbre léptünk. Készülünk a BVSC elleni, szerdai találkozóra.

További eredmények: Szolnok-Újpest 17-6, BVSC-Zugló-Kaposvár 10-6. A Vasas-Debrecen meccs később kezdődött.

Vissza a Hírek oldalra