Főoldal

Kreatív center a vízben

Az Újpestről érkezett Kurucz Barnabás visszatért Szombathelyre.

Kreatív center a vízben

A soproni születésű 20 éves center, Kurucz Barnabás nyáron az OB I/B-s UVSE-től érkezett Szombathelyre – ennek ellenére nem szokatlan számára a közeg. Kurucz ugyanis annak idején már vízilabdázott az aligátorokban. A játékos szerint most a középmezőny reális célkitűzés lehet a csapat számára.

- Sopronban kezdtem el vízilabdázni, majd Kis Istvánnál egy évet az AVUS-ban pólóztam - mondta Kurucz Barnabás. -  Úgyhogy az első ob-s meccsemet Szombathelyen játszottam. Ezt követően az Újpest serdülő,- ifi,- majd felnőttcsapatában szerepeltem, nyertem OB II-t és OB I/B-t is. Nyáron megkerestek Szombathelyről és noha volt még egy ajánlatom, végül nem sokat gondolkodtam: az aligátorok mellett döntöttem. Nem ismeretlen helyre kerültem, hiszen a jelenlegi csapatból annak idején Juhász Mátéval, Hajmási Andrással is együtt játszottam, Horváth Alexot pedig még Budapestről ismertem, ő személyes jóbarátom is.  De együtt vízilabdáztam még Doma Péterrel és Polcsik Mátéval is, Stojadinov Nikola pedig akkor már szintén a klubnál volt. Ami a körülményeket illeti, jó helyre kerültem, keményen edzünk, de a gyakorlatok változatosan vannak összeállítva, szakmailag jól felépítettek – Matajsz Márkkal jól kijövök, nagyon szimpatikus a tréner. Jó a hangulat, tényleg semmi probléma, de miután több játékos is érkezett a nyáron, még szoknunk kell egymást a medencében.

- Ami a célokat illeti, a klubvezetés a biztos bentmaradást tűzte ki, véleményem szerint ez bőven teljesíthető, sőt, a csapat ennél jóval többre képes: a középmezőnyben a helyünk. - fogalmazott Kurucz, - Szeretnék minél többet játszani és segíteni az AVUS-t. Erősségem, hogy center létemre elég kreatív vagyok, mindig igyekszem a legjobb megoldást választani.

További képek

Vissza a Hírek oldalra