Főoldal

Kiütéses aligátor-siker

Az OB /B 12. fordulójában szombaton az AVUS 20-6-ra verte az Alfát. Online közvetítettük a mérkőzést.

Kiütéses aligátor-siker

AVUS - ALFA SC-ESMTK 20-6 (3-1, 4-2, 8-1, 5-2)

Fedett Uszoda, 100 néző.

AVUS: Horváth – Cvetic 3, Hajmási 2, Takács 1, Kutasi, Karácsonyi, Kurucz 1. Csere: Ekler 5, Doma 2, Juhász 5, Polcsik, Sági, Galambos 1. Edző: Matajsz Márk. 

Tíz perc van a kezdésig, javában melegítenek a csapatok, gyülekeznek a nézők is. Még hét perc, az aligátorok most jöttek ki a medencéből, őket követik a fővárosiak. Szépen besüt a nap a felújított Fedett Uszodába, remek zene szól - mi kell még? Nyilván egy újabb AVUS-diadal.

A vendégeknél itt van az a Csordás Sebastian is, aki a tavaszi, szegedi OB II-es meccsen durva sérülést okozott Jenei Dánielnek. 

A mieink kezdője: Horváth A. - Hajmási, Karácsonyi, Cvetic, Takács, Kurucz, Kutasi. 

I. NEGYED

Az aligátorok hozták el a labdát. 

Az első AVUS-támadás kimarad, szerencsére a vendégeké szintén. Itt az első gól! Cvetic öt méterről a bal sarokba vágta a labdát (1-0). Azonban pár másodperc múlva Csordás Sebastian távolról egyenlített (1-1). Csordás megint átdobta a blokkot távolról, szerencsére Horváth Alex nagyot védett. Már jóideje támadun, de valamennyi lövésünket blokkolják a vendégek - Matajsz Márk időt is kér. Juhász úszott meg egyedül, amikor a víz alá nyomták. Két perc, az emberelőnyt hamar gólra váltottuk, Hajmási lőtt a hálóba (2-1). Egy perccel a vége előttaztán  Ekler Bendegúz bombázott még a hálóba (3-1). Kicsit álmosan kezdtünk, de a negyed közepére már felébredtünk. 

II. NEGYED

Ismét mi hoztuk el a labdát, Ekler villámgyorsan megúszott a bal oldalon, megállt, majd irtózatosan nagy gólt ragasztott a hosszú, bal felső sarokba (4-1). Rompos hamar szépített: (4-2.). Most eléggé hektikus a mérkőzés, aztán Juhász lőtt szépen a hálóba (5-2). A védekezésünk mostanra összeállt, szűk másfél negyed alatt a két kapott gól nem rossz teljesítmény. Közben végleg, cserével kiállították az egyik vendégjátékost. Most a fővárosiak kérnek időt - 4.56 van a második negyedből. Egy bejátszás után Körösi húzta be a labdát centerből (5-3). Sok a hiba, a rossz passz mindkét oldalon. 1.15-el a félidő vége előtt Ekler Bendegúz vágta a jobb sarokba büntetőből (6-3). Ez igen: Juhász Máté balról, szép mozdulattal átejtette a kapust (7-3).

Vége az első félidőnek: 7-3. ha nem is csúcsformában vízilabdázva, de biztosan vezet az AVUS. Kijön a tudásbeli különbség.

III. NEGYED

Rompos góljával 7-4 a mérkőzés állása. Büntető: de Takács a felső kapufára vágta a labdát. Galambos lőtt közelről a hálóba: 8-4 már. Ekler Bendegúz remekül játszik, távolról lőtt a felső kapufa segítségével a kapuba: 9-4!  Cvetic lemásolta Ekler gólját: 10-4! Egy szép bejátszást Cvetic kapásból továbbított közelről a hálóba: 11-4!Nincs megállás. Juhász Máté verekedett ki magának egy helyzetet és góllal fejezte be az akciót: 12-4. Ekler Bendegúz úszott meg a bal oldalon, majd szépen beverte: 13-4. Szűk két perc van a harmadik negyedből, sok izgalom ugyebár már nem várható. Má csak azért sem, mert Ekler ismét betalált: 14-4. Juhász Máté ismét betalált: 15-4. 

Végea harmadik negyednek, ezt 8-1-re nyerte az AVUS.

IV. NEGYED

Hajmási András törte meg a gólcsendet, már 12 góllal megy a hazai gárda: 16-4. Hosszú idő után megint Alfa-gól: Rompos talált be (16-5).  A fiatal Doma is feliratkozott a góllövőlistára: 17-5. Szépített a vendégcsapat: 17-6. Vajon meglesz a 20 hazai gól? Nagyjából ez a kérdés most. Kurucz tett ezért egy lépést: 18-6.  Doma még egyet: 19-6. 3.50 van a végéig. Ekler szenzációs passzát Hajmási hasonlóan szép mozdulattal húzta a kapuba: 20-6! Időt kérnek a vendégek...Csordás egy ideje már csatázik Hajmásival, a bíró megelégelte a sportszerűtlenségeit és cserével végleg kiállította. A pesti játékos cseppet dühös, rövid reklamálást után kiúszott majd elhajította a sapkáját. 

Közben vége a mérkőzésnek: 20-6-ra nyert az AVUS!

Vissza a Hírek oldalra