Főoldal

Kitüntették Juhász Tibort

Az AVUS elnöke a Sport Támogatásáért elismerésben részesült a szombathelyi Városházán.

Kitüntették Juhász Tibort

Huszadik jubileumához érkezett a városi Sportkarácsony. Az idei rendezvényen is számos sportoló, edző, sportvezető, sportaktíva és testnevelő munkáját ismerték el.

Az idei Sportkarácsonyt hazai pályán rendezte meg Szombathely önkormányzata, a Városháza nagytermében fogadták a város vezetői ­ dr. Puskás Tivadar polgármester, dr. Hende Csaba, országgyűlési képviselő, Illés Károly és Molnár Miklós alpolgármesterek, Lendvai Ferenc tanácsnok, valamint dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke ­ a 2016­os évben kiemelkedően teljesítő sportembereket. Talán a szűkebb ­színpadmentes ­ tér is segített abban, hogy bensőségesebb érzetet keltett az idei Sportkarácsony. Persze a családiasság sohasem hiányzott, hiszen Szombathely sportéletének legkiválóbbjai között csak néha tűnik fel egy egy új arc.

Sajnos idén is elvesztettünk néhány neves sportembert: néma főhajtással emlékeztek a résztvevők Sarlós László sportvezetőre, Sárosi László labdarúgóedzőre, Szarka Zoltán olimpiai bajnok labdarúgóra, Takács József sportigazgatóra, Garics György labdarúgóra, Horváth László birkózóra és Homolya Tibor labdarúgóra.

A polgármesteri köszöntő után a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség tíz sportág 23 sportaktíváját jutalmazta meg, majd a Szombathelyi Diáksport Bizottság elismerései következtek, amelyeket 27 testnevelő vehetett át. Hagyomány, hogy a bizottság javaslatára minden évben egy igazgatói plakettet is átadnak. Annak az intézményvezetőnek, aki az előző tanévben kiemelkedően támogatta az iskolájában a testnevelést és a diáksportot. A 2016. évi plakettet Kis Gábornak, a Zrínyi Ilona Általános Iskola igazgatójának ítélték oda. Az esztendő legjelentősebb sporteseményeiről és rendezvényeiről készült videó­összeállítás után az élsport jeles képviselői ­ sportolók, edzők, egyesületi vezetők , több mint 60­an vehették át az önkormányzat ajándékát.

Végül azt a hat sportembert köszöntötték, akinek idén a város önkormányzata által alapított kitüntetés adományoztak. Ez alkalommal vehette át a Pünkösty Csaba ­díjat az utánpótlás, illetve a szabadidősport területén
végzett munkájáért a Vas Megyei Judo Szövetség elnöke, Antoni Zsolt. Az iskolai testnevelés és diáksport területén végzett kiemelkedő tevékenységéért Sárai Gabriella, a szombathelyi egyetem tanára az Unger József-díjban részesült.

A Sport Támogatásáért díjat olyan személy kaphatja, aki a város sportéletének fejlődése érdekében tevékenységével, áldozatvállalásával közmegbecsülésre tett szert. Ő az idei évben Juhász Tibor, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Egyesület elnöke, a Hagentaler Hungária Kft. tulajdonos-­ügyvezetője.

A város sportéletének krémje előtt is köszöntötték és méltatták azt a három sportembert, aki korábban, a Szent Márton­ napi díjátadó gálán vehette át kitüntetését: a Szombathely Sportjáért életműdíj tulajdonosát, a labdarúgósportban és játékos sportversenyek meghonosításában is maradandót nyújtó Török Pétert; a Dobó SE mesteredzőjét, Németh Zsoltot, aki a Tóth Géza­díjat vehette át a versenysportban végzett kiemelkedő tevékenységéért; valamint az idén díszpolgárrá avatott, városához körömszakadtáig ragaszkodó, legendává vált labdarúgókapust, Király Gábort.

Forrás: vaol.hu

Vissza a Hírek oldalra