Főoldal

I. Aligátor Kupa: Négygólos siker a Kaposvár ellen

Győzelemmel kezdte a viadalt Matajsz Márk csapata

I. Aligátor Kupa: Négygólos siker a Kaposvár ellen

I. Aligátor Kupa, Szombathely, Tófürdő

Szombat, 10.00

AVUS-Kaposvár 12-8 (3-1, 3-1, 2-4, 4-2). – 100 néző.

AVUS:  Kovács B. – Cvetic 1, Kurucz, Takács 4/1, Kutasi 2, Úr, Hajmási. Csere: Ekler, Juhász 1, Polcsik, Doma, Sági 2/1, Karácsonyi 2, Edző: Matajsz Márk.

A kaposvári gólokat Prikidánovics 3, Németh L. 2, Mihácsi 2, Molnár Á. szerezte

Az első két lövés Cvetic nevéhez fűződött, de a kaposvári kapus mindkétszer védett. A másik oldalon viszont Molnár betalált. Nem sokáig örülhettek a vendégek: Takács büntetőből egyenlített: 1-1.  Majd Kurucz csent labdát, ám hiába úszta át a félpályát, végül a kapufát találta telibe. Nem úgy Takács Kristóf, aki szintén megkontrázta a kaposváriakat: 2-1. Majd a viszonylag hosszú gólcsendet Juhász közelről bevágott gólja törte meg: 3-1. Három perccel a negyed vége előtt időt is kértek a kaposváriak. Kimaradt lövések itt, kimaradt lövések ott, a szombathelyiek egy büntetőt is kihagytak. Mindenesetre a mindössze egy kapott gól mindenképpen dicséretes.

 A második negyed kaposvári büntetőgóllal indult, aztánTakács távoli próbálkozása viszont csak felső lécet ért. Karácsonyi viszont balról, mintaszerűen kipókhálózta a bal felsőt: 4-2. Majd Cvetic is bemutatkozott és már három góllal ment az AVUS. Aztán a vendégek rutinos  játékos-edzőjének gyönyörű lövését védte hasonlóan szépen Kovács. Azaz: rutin-fiatalság 0-1.  Juhász passzát Kutasi váltotta gólra: 6-2, miközben a vendégek játékosa, Csikós cserével végleg kiállt. Juhász úszott meg amikor már csak pár másodperc volt hátra, de lövését hárította a kaposvári kapus. A félidőre tehát 6-2-es vezetéssel fordultak a csapatok.

A harmadik negyedben Németh góljával a Kaposvár köszönt be, majd egy újabb góllal már 6-4-re felzárkóztak a somogyiak. Ám jött Sági és máris ismét három volt közte. Ennek ellenére a vasiak néha túlbonyolították a támadásaikat, de azt látni lehetett, hogy melyik a jobb csapat (AVUS). Ám a kaposváriak nem adták fel. Aztán egy emberelőnyt másodperceken belül Takács váltott gólra: 8-4. Ekkor sem szakadt le a Kaposvár, a játékos-edző Prikidánovics második, csapata hatodik találatát szerezte: 8-6 Aztán már a második kaposvári játékost állították ki cserével.

A zárónegyedben Ekler kapott remek labdát, majd balról a hosszú felsőbe vágta a labdát: 9-6. Aztán Kutasi úszott meg a bal oldalon és szép mozdulattal bombázott a kapuba: 10-6. Eldőlt a meccs? A vasiak többször kerültek remek helyzetbe, ezzel nem is volt gond, a helyzetkihasználással már annál inkább. Karácsonyi távoli, életerős lövése viszont becsúszott a kapus hasa alatt: 11-6. Prikidánovics szerencsés találatával három és fél perccel a vége előtt négy gólra felzárkóztak fel a vendégek. Polcsik úszott meg, de visszarántották, a büntetőt Sági vágta be: 12-7. Mihácsi gólja már nem osztott-szorzott: 12-8.

A szombathelyiek olykor jól, olykor kicsit gyengébben játszva, sok helyzetet kidolgozva biztosan nyertek.

Sok-sok fotót ITT TALÁL a mérkőzésről.

A másik mérkőzésen: Nagykanizsa-Hódmezővásárhely 13-6

Vissza a Hírek oldalra