Főoldal

Horkai György dicsérte a szombathelyieket

Az AVUS két kiválósága, Kovács Barnabás és Juhász Máté is vízbe szállt a Tófürdőn rendezett I. OMV Kupán.

Horkai György dicsérte a szombathelyieket

Három meccsből hármat megnyerve megvédte tavalyi címét a magyar U19-es válogatott az I. OMV Kupán. dr. Horkai György legénysége az olaszokat 16-13-ra, a horvátokat 17-16-ra, az ausztrálokat 15-9-re győzte le a Tófürdőn megrendezett színvonalas tornán.

- Az olaszok ellen ugyan három góllal, de egy nagyon nehéz meccsen nyertünk – értékelt dr. Horkai György szövetségi kapitány. –  Jól játszott a csapat és kicsit a közönség segítsége is kellett a győzelemhez. A horvát a korosztály egyik legjobbja, nagyon erős csapat, végig fej-fej mellett mentünk és a végén egy szép akciógóllal nyertünk. Az ausztrálok a torna végére kicsit elfáradtak, de nem szabad lebecsülni őket, fizikálisan nagyon erős együttes. Nagyon jó felkészülési torna volt, de sok konklúziót azért nem lehet levonni - dolgozunk tovább. Ami a szombathelyieket illeti, Kovács Barnabás már tagja az 1999-es keretnek, jól áll a lábán, tehetséges, fiatal kapus, szoknia kell a magasabb szintet. Juhász Máté megjött Amerikából, most kapott egy lehetőséget, meg voltam elégedve mindkettőjükkel. Sajnálom, hogy Máté a végén nem lőtte be a gólt, a fiúk is akarták, de továbbadta a labdát. De előtte ellőtt egyet, ami sajnos nem ment be.  Van ilyen, de legalább elvállalta. Hogy kik mutatkozhatnak be a felnőttválogatottban? Nagy Ádám már debütált, két év múlva stabil játékos lehet. Vagy akár Fekete Gergő, Vadovics Viktor, Burián Gergő ha így folytatja, szép jövő előtt áll.

- Ami a közelgő U18-as világbajnokságot illeti, mindig az a cél, hogy bejussunk a négy közé, így ezúttal is – folytatta dr. Horkai. – A mienk a legnehezebb csoport, nálunk van Olaszország, Montenegró és Brazília. Nagyon nem mindegy, hányadik helyen jutunk tovább, legjobb lenne csoportelsőként. Nagyon erős a korosztály, nyolc csapat közül bárki megnyerheti a vébét.

Vissza a Hírek oldalra