Főoldal

Hat góllal győzött az AVUS

Az OB I/B 17. fordulójában szombaton 16.30-as kezdéssel az éllovas AVUS a negyedik Racionet Honvéddal csapott össze. Online közvetítettük a meccset.

Hat góllal győzött az AVUS

AVUS - RACIONET HONVÉD 15-9 (3-2, 3-1, 4-4, 5-2)

Szombathely, Fedett Uszoda, 100 néző.

Pár perc és kezdődik a meccs, mint korábban írtuk, a Honvéd elleni eredmény visszük a felsőházba - szóval duplán fontos a meccs.

Most zajlik a csapatok bemutatása,

Az AVUS kezdője: Horváth A. - Cvetic, Kutasi, Takács, Ekler B., Hajmási, Kurucz.

I. NEGYED

Mindössze fél perc telt el, amikor Ekler remek bejátszását Kutasi hasonlóan remek mozdulattal húzta a hálóba (1-0). Egyenlített a Honvéd: 1-1. Kimaradt helyzetek mindkét kapu előtt, gólcsend. Hohó, eggyel megyünk, Takács lőtt szép gólt: 2-1 ide! Nem sokáig, mert egy emberelőnyös helyzetet pár másodperc múlva gólra váltottak a fővárosiak: 2-2. Ismét gólcsend, könnyen eladott, illetve megszerzett labdák. Eddig! Mert Doma szép mozdulattal csavart a hálóba: 3-2. Kilenc másodperc, időkérés. Egy másodperccel a lefújás előtt Cvetic félfordulattal még ellőtte a labdát, ám a kapus védett. 3-2 az első negyed vége.

II. NEGYED

Úgy fest, nem lesz gólgazdag meccs, a második felvonás fel elment, de még nincs gól. Már van: 4.09-cel a negyed vége előtt Kutasi kapott labdát a bal oldalon, lerázta védőjét, aztán a rövid, jobb sarokba lőtt: 4-2. Ez igen! Ekler addig-addig lóbálta a labdát, míg bezúdította a jobb felsőbe: 5-2. Aztán Horváth véd bravúrral egy távoli bombát. Baranyainak nincs könnyű dolga védekezésben, a frissen, csereként beállt, leginkább egy birkózóra hajazó fővárosi centertt kell semlegesítenie. Jelentjük: sikerrel teszi. Megúszott a Honvéd, ám az előbb említett center lövését védte Horváth. A másik kapunál viszont Hajmási nem hibázik: 6-2. Minden nem sikerülhet: Hajós lő a bal felsőbe: 6-3. A félidőre 6-3-al vonulnak a csapatok.

III. NEGYED

Ekler büntetőből szerezte a negyed első gólját: 7-3. Szépített a Honvéd: 7-4. Takács távolról bebombázta, mondhatni szépen kipókhálózta a bal felsőt: 8-4. Most Cvetic őrzi a vendégek 3-as számú, korábban említett Herkules-típusú centerét.Feljebb zárkózik a vendégcsapat: 8-5. Egy szép visszajátszás után Kurucz vágta a léc alá a labdát: 9-5. Büntetőhöz jut a Honvéd, Hajós értékesíti: 9-6. Csak nem szakad le a vendégcsapat. Időkérés. Ekler Bendegúz távolról bevágta: 10-6!!! Egy szerencsés, a jobb sarokba csúszó góllal háromra jön fel a Racionet Honvéd: 10-7. 

IV. NEGYED

Egy szép hosszan kijátszott akció végén Hajmásihoz került vissza a labda, passzát Kurucz vágta a léc alá (11-7). Szépített a Honvéd: 11-8. Cvetic továbbított Kutasihoz, aki jobbról szép gólt lőtt: 12-8. Hajmási lóbálta, majd a léc alá lőtt: 13-8. Eldőlt már a meccs, nem valószínű, hogy a vendégcsapat a végére megtáltosodik. Sőt, a vendégbüntetőt Horváth védte. Kettős emberelőnyben a Honvéd, amit ha nehezen is, de kihasznál: 13-9. Öttel megyünk, Kutasi nem sokat teketóriázott, messziről lőtt a hálóba: 14-9. Aztán megint Kutasi, és már 15-9. Aztán a lefújás pillanatában Ekler lőtt nagy gólt, sajnos mégis időn túl, így 15-9 a végeredmény!

 

 

Vissza a Hírek oldalra