Főoldal

Győzelemmel nyitottuk a tavaszt

Az OB I/B 13. fordulójában szombaton az AVUS 13-9-re verte a Pécsi VSK-t. Online közvetítettük a mérkőzést.

Győzelemmel nyitottuk a tavaszt

AVUS - PÉCSI VSK-PSN 13-9 (2-2, 5-2, 2-1, 4-4).

Fedett Uszoda, 100 néző.

Javában melegítenek a csapatok és gyülekeznek már a nézők is a fél nyolckor kezdődő összecsapásra. A mieink a szokásos fehér, a pécsiek fekete sapkában játszanak majd.

Az AVUS kezdője: Horváth A - Hajmási, Kutasi, Kurucz, Takács, Cvetic, Ekler B. 

I. NEGYED

A pécsiek hozták el a labdát, de az első támadást kivédekeztük. Itt az első gól! Kutasi rövid tanakodás a léc alá varrta a labdát: 1-0. Már 2-0! Egy szép bejátszást Cvetic váltott centerből gólra: 2-0. Aztán Horváth Alex véd könnyedén egy távoli pécsi próbálkozást. Időkérés: eddig jól alakul. Újabb pécsi lövés: ez is Horváth Alex zsákmánya. Radics révén szépít a Pécs: 2-1. 2.45 van hátra az első negyedből, kicst megmerevedtek a lőállások. Juhász szerzett labdát, majd kiállították róla az őt csak visszahúzni tudó emberét. Kolozsi távoli bombáját még védte Horváth, ám a kipattanót Vörös belőtte: 2-2. Vége az első negyednek. 

II. NEGYED

A második negyedben a ráúszásnál mi hoztuk el a labdát, de az első támadásunk kuka. Szép akció végén közelről Kurucz vágta a hálóba a labdát: 3-2. Sajnos máris egyenlítettek a vendégek, Klinovszky volt eredményes: 3-3. Megint Klinovszky: a pécsi játékos lőtt távolról bombagólt: 3-4. Ekler Bendegúz ismét, már 5-4 ide. Takács Kristóf is bevágta, megint kettővel megyünk: 6-4!!! Aztán Ekler Bendegúz gólja zárja le a negyedet: 7-4 ide.

III. NEGYED

Mindkét oldalon kimaradtak az első támadások. Aztán Cvetic vet véget a gólcsendnek: 8-4. Ekkora különbség még nem volt a meccsen.  Klinovszkyt nem igazán tudjuk tartani, ő tartja életben a pécsi reményeket: 8-5. Takács adott remek labdát Juhásznak, a fiatal játékos közeli lövését azonban nagy bravúrral védte a pécsi portás.Cvetic passzolt Kurucznak, aki balról éles szögből lőtt a hálóba: 9-5! Szombathelyi időkérés. Több gól már nem esett a negyedben, marad a 9-5. 

IV. NEGYED

Ekler Bendegúz hozta al a zárónegyedben a labdát - métereket vert a pécsire. Szépen körbeadogattunk, majd Ekler balról ragasztott nagy gólt a jobb felső sarokba: 10-5. Eldőlt a meccs? Legalábbis reméljük. A mecsekaljaiak Mijic találata révén feljöttek négy gólra: 10-6. A meccs első büntetője: Kutasi vágja a kapuba, igaz a pécsi kapus kicsit bele tudott piszkálni a lövésbe, de ez nem oszt-szoroz: 11-6. Klinovszky vágja be: 11-7. Miközben a pécsiek hosszú hajú játékosa gyakorlatilag két perce egyfolytában reklamál, mondja a magáét a bírónak, végül a kitartó munka meg is hozza gyümölcsát: szépen ki is állítatja magát. Közben mi betalálunk de aztán a pécsiek is: 12-8. Aztán érkezik Baranyai, a fiatal játékos óriási gólt ragaszt távolról a léc alá: 13-8.  Még szépítenek a pécsiek, így 13-9 a végeredmény.

Szép volt fiúk!

Galériát ITT TALÁL. 

Vissza a Hírek oldalra