Főoldal

Bronzérem és gólkirályi cím Pécsről

Harmadik helyen végzett az AVUS 2003/2004-es csapata a Mecsekalján rendezett háromnapos nemzetközi utánpótlás-tornán.

Bronzérem és gólkirályi cím Pécsről

Hat együttes vett részt a pécsi vízilabda-tornán, három magyar mellett két egyiptomi és egy horvát csapat szállt vízben. A csapatok körmérkőzésekkel döntöttek a helyezésekről. A Karácsonyi Vazul vezette AVUS a horvát Osijek ellen 22-5-re, a Pécs ellen 12-3-ra, az egyiptomi Zohour ellen 13-4-re nyert, az FTC-től 15-4-re, az egyiptomi Shoutingtól 13-2-re kikapott, így a harmadik helyen zárt.

A tornát az FTC nyerte, a gólkirály viszont a szombathelyi Ekler Zsombor lett.

- Nagyon hasznos tornán vettünk részt, a harmadik hely jó eredmény, hiszen meglehetősen vegyes csapattal utaztunk Pécsre – mondta Karácsonyi Vazul. – Az FTC-ben például valamennyi játékos 2003-ban született, az egyiptomiaknál pedig 2002-esek is vízbe szálltak. Nagyon pozitív volt, hogy a gyerekek végig koncentráltak, fegyelmezettek voltak – nem csal a vízben. A torna célja a tapasztalatszerzés és a sok gyakorlás volt. A viadal gólkirálya Ekler Zsombor lett, pedig akadt olyan meccs, amelyen szinte nem is játszott – le a kalappal előtte.  A biztos védelem alapjait Fatalin Tamás tette le, a kötelező védések mellett sok bravúrt is bemutatott.

A keret. Ekler Zsombor, Antoni Balázs, Szabó Bence, Pungor Péter, Fatalin Tamás, Polgár Gábor, Sánta Lázár, Zubrits Péter, Prácser Botond, Németh Bódog Péter, Juhász Samu, Birkás Barnabás, Birkás Emma, Novák Donát. 

Vissza a Hírek oldalra