Főoldal

Bevehetetlen erőd a Fedett Uszoda! AVUS-ASI 10-9!

Az OB I/B-s bajnokság 16. fordulójában szombaton 16.30-as kezdéssel a harmadik AVUS a második helyen álló ASI DSE (Angyalföldi Sportiskola Diáksportegyesület) csapatát fogadta. Online közvetítettük a meccset.

Bevehetetlen erőd a Fedett Uszoda! AVUS-ASI 10-9!

AVUS–ASI DSE 10-9 (4-2, 2-3, 2-2, 2-2). Szombathely, Fedett Uszoda, 100 néző, OB I/B-s mérkőzés, alapszakasz, B-csoport, 16. forduló vezette: Pintér, Veilandics.

AVUS: HORVÁTH A. – Cvetic, Hajmási 1, Ekler B. 2/1, Takács, KUTASI 4/1, KURUCZ 2. Csere: Doma 1, Polcsik Juhász M., Sági, GALAMBOS, Baranyai. Edző: Matajsz Márk.

Már csak pár perc van a kezdésig, a csapatok befejezték a bemelegítést. 

Négy perc van hátra, zajlik a bemutatás, először az angyalföldiek, aztán a hazaiak következnek. Az AVUS-ban ma ünnepli 25. születésnapját Kutasi Rómeó, őt külön is köszöntik.  A vendégek edzője egyébként a korábbi kiváló játékos, Kenéz György.

Az aligátorok kezdője: Horváth A. - Hajmási, Takács, Cvetic, Kutasi, Kurucz, Ekler

I. NEGYED

A vendégek hozták el a labdát, de ennél nagyobb örömük ne legyen ma...Máris van, bő fél perc elteltével Szívós talált a hálóba (0-1). Hajmási hamar egyenlített, a fiatal játékos középről bombázott a léc alá (1-1). Máris vezeteünk: Ekler kapott egy átadást a bal szélen, és éles szögből, a rovid, jobb sarokba lőtt (2-1).4.48-cal az első negyed vége előtt Kutasi, remek mozdulattal, félfordulattal lőtt a joább sarokba (3-1). Hosszú-hosszú vendégtámadást védekeztünk ki remekül. 3.16- van hátra, Időkérés. Szenzációsan védekezünk, egy gólon tartjuk egyelőre az ASI-t. Más kérdés, hogy az utóbbi néhány támadásunk kimaradt, igaz, a vendégeké is. És ott van! Kutasi góljával már 4-1! Horváth Alex pedig mindent véd, egyszerűen nem tudnak neki gólt dobni.Vagyis majdnem mindent... mert közben 4-2-re alakult az eredmény. Vége az első negyednek, azért a két gól különbséget a végén is elfogadnánk.

II. NEGYED

Ismét mi hoztuk el a labdát. Büntetőhöz jutott az AVUS. Kutasi büntetőjébe ugyan belér a fővárosiak kapusa, de az becsorog: 5-2. A vendégek egyik kispadon ülő játékosa gúnyosan, látványosan megtapsolja bírót. Betalál az ASI is: Szívós volt eredményes a vendékenél (5-3). Szilágyi a kígyótérről lő gólt, egy közte: 5-4. Cvetic lőtt elhamarkodottan, majd az ellentámadásnál labdát lopott: szép volt! Hát még ez!!!  Doma egy védővel a háta mögött, félfordulattal bombázott a hálóba: 6-4!  Egy perc van a félidőig, mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek. Ez nem hiányzott: Szívós ismét betalált, 17 másodperccel a második negyed vége előtt (6-5). 

III. NEGYED

Horváth Alex egy bravúrral nyitja a negyedet. Kutasi pedig emberőnyben ezt megfejeli egy góllal: 7-5. Lefordulásból szépített a vendéggárda: 7-6. Nem baj, egy góllal is elég nyerni...Rengeteg a szabálytalanság, a vendégek meglehetősen keményen védekeznek, öt másodpercenként szól a síp. Horváth Alex véd menetrendszerűen egy nagyot.! Vendégkiállítás és szombathelyi időkérés. Kurucz távoli, lapos bombája talált utat a hálóba: 8-6 az állás! És marad is, mert Horváth Alex ezúttal egy távoli lövést tol a kapu mellé. Emberelőnyben a fővárosi együttes, hosszú időn keresztül remekül védekezünk, aztán négy másodperccel a negyed vége előtt Bártfai betalál: 8-7 a harmadik negyed végén az állás.

IV. NEGYED

Mi szerezzük meg a labdát a ráúszásnál, szó se róla, izgalmas nyolc perc elé nézünk. Horváth kapufára nyom egy lövést, majd büntetőhöz jutunk. Ekler belövi: 9-7! Cvetic távoli lövése sajnos kijön a kapufáról. Az ASI viszont betalál: 9-8. Horváth Alex ismét, ezúttal is egy távoli próbálkozást hatástalanított. Elég vitatott kiállítás után emberelőnyben az AVUS, amit Szívós gólra is vált: 9-9. Közben a joggal reklamáló Matajsz viszont sárga lapot kapott. Kézről-kézre jár a labda, majd Cvetic a bal kapufát találta telibe. Őrült izgalmak, de tényleg... Az ellentámadásnál megúszik a vendéggárda, de Horváth az elelnfél közeli ziccerét hatalmas bravúrral hárítja! Meglehetősen érdekes felfogásban vezetik a bírók a meccset, nem nekünk fújnak... Kutasi szerez labdát, felső kapufáról kijön a lövése, ám a kipattanót Kurucz bombázta be!10-9!!! Az ellentámadásnál a kapufa ismét velünk van! Ezt már megnyertük, mindössze tíz másodperc van hátra és nálunk a labda. S vége a meccsnek!!! 10-9-re nyertünk!

Mivel a Neptun kikapott, az aligátorok a tabella élére álltak!

 

 

Vissza a Hírek oldalra