Főoldal

Az aranyéremért játszhatnak a fiatalok

Veretlenül zárta az alapszakaszt a Kőnigh György és a Markovits Kálmán bajnokságban szereplő Stojadinov Nikola vezette csapatok. A mieink az 1-8. helyért meccselhetnek.

Az aranyéremért játszhatnak a fiatalok

A 2005-ös korosztály számára kiírt Kőnigh György gyermekbajnokság alapszakaszának együtteseit négy csoportba sorsolták. Az AVUS az UVSE, az Oázis, a Kecskemét, a Kópé UVSE, a Százhalombatta és az Érd társaságában a C csoportba került. Stojadinov Nikola együttese mind a hat meccsét megnyerve, csoportelsőként jutott a felsőházi, 1-8. helyért zajló rájátszásba.

Itt a folytatásban nyolc együttes körmérkőzéses rendszerben küzd a helyezésekért, egy hétvégi napon valamennyi gárda két meccset vív. A mieink jövő szombaton Cegléden a BVSC-Zuglóval és a Kistarcsával csapnak össze.

A 2004-es Markovits Kálmán Gyermekbajnokságban az AVUS a B csoportba kapott besorolást – a szombathelyi alakulaton kívül a HUVK SE, a Százhalombatta, a KSI II., a Budafóka, a Fehérvár és a Bókay-KSI került erre az ágra. A vasiak öt győzelmük mellett egy döntetlent gyűjtöttek be, így a HUVK SE mögött második helyen kvalifikálták magukat a felsőházi play-offba. Itt a BVSC-Zugló, a Tatabánya, a HUVK SE, a Kecskemét, a KSI, az FTC és az UVSE vár rájuk. Csakúgy mint a Kőnigh-bajnokságban, ebben a korosztályban is 14 bajnokit vívnak a gárdák, hétvégente kettőt. Az aligátorok szombaton 13.00-kor a Széchy Tamás Uszodában a Tatabányával, 15.00-kor a BVSC-Zuglóval mérkőznek.

- Mivel fiatalokról van szó, nem eredménykényszerben vízilabdáztak a játékosok, az volt a legfontosabb, hogy hónapról-hónapra fejlődjenek – mondta Stojadinov Nikola. – Persze azt szerettük volna, ha mindkét korosztály bejut a felsőházba – a tervet teljesítettük. Ez azért is jó, mert nívós, erős csapatok ellen még tovább fejlődhetnek fiataljaink. Mostantól hétvégente nem egy, hanem két meccset játszunk – de ez nem jelent majd gondot. Sőt, ez csak jó, hiszen minél több meccset vívunk, annál jobban fejlődhetnek a játékosok. Az már sokkal inkább probléma volt, hogy a vírusok többször is végigsöpörtek a csapaton, sokan hagytak ki edzéseket. Ősszel tisztességesen jártak a tréningekre a játékosok, most sajnos a betegségek miatt gyakran foghíjasak voltunk. Ennek ellenére hamarosan mindenki rendbejön és hiszem, a bajnokság végén júniusban elmondhatjuk, még jobbá, ügyesebbé váltak sportolóink. Egyénileg senkit sem szeretnék kiemelni a két együttesből, mindenki hozzátette a maga részét a győzelmekhez.

A 2004-es és a 2005-ös csapat kerete. Antoni Barnabás, Horváth Miklós, Németh Bódog Péter, Birkás Emma, Prácser Botond, Novák Donát, Birkás Barnabás, Juhász Samu, Szieber Bence, Varga Botond, Kovács Kevin, Mercs Árpád Hunor, Rózsahegyi Donát, Galambos Bence, Ladányi Kristóf, Kovács II. Áron, Sánta Roland, Varga Botond, Mihályi Gábor, Makarenko Balázs, Májerhoffer Vencel, Takács Bonifác, Gyurácz Bálint, Vajda Milán.

Vissza a Hírek oldalra