Főoldal

Arrivederci, Vazul!

Az AVUS meghatározó játékosa Olaszországba szerződött.

Arrivederci, Vazul!

A Fradi nevelésű Karácsonyi Vazul korábban a zöld-fehérek utánpótlás csapataiban szerepelt, majd Pécsett az OB I-ben, Szegeden és Egerben az OB I/B-ben játszott, innen került ki egy évre Franciaországba majd 2015 nyarán az AVUS-hoz szerződött. Hamar a gárda meghatározó játékosává vált a 23 esztendős, elsősorban rosszkéz hátsó, kapás hátsó poszton szereplő vízilabdázó. Karácsonyi amellett, hogy az OB I/B-ben játszott, a gyermekcsapatot is edzette.

A játékos az olasz másodosztályban szereplő Crotonétől kapott ajánlatot, melyet elfogadott,  így távozott az AVUS-tól és a dél-itáliai csapatnál folytatja pályafutását.

- Már korábban is megkeresett az olasz klub, akkor nemet mondtam, most azonban úgy döntöttem, belevágok a kalandba – mondta Karácsonyi Vazul. – Úgy érzem, remek lehetőség előtt állok, amellett, hogy játszom, idővel gyermekcsapatot is edzhetek – persze utóbbihoz először meg kell tanulnom a nyelvet - emellett új kultúrát ismerhetek meg. Fiatal vagyok még, minél több tapasztalatot szeretnék gyűjteni, amelyet a későbbiekben kamatoztathatok. Január 21-én kezdődik a bajnokság és nyárig tart: egyelőre erre a fél évre írtam alá. Az együttes célja a feljutás. Ami az aligátorokat illeti, nagyon jól éreztem magam Szombathelyen, fájó szívvel hagyom itt a gárdát. Elbúcsúztam a játékostársaimtól, edzőimtől, vezetőktől és a gyerekektől, akiket edzettem – utóbbi különösen megható volt. Pénteken hazajöttem Budapestre, és szombaton már elutaztam Crotonébe. De természetesen Itáliából is drukkolok az AVUS-nak, figyelemmel követem az eredményeket.

Matajsz Márktól megtudtuk, az AVUS nem igazol játékost Karácsonyi helyére.

Vissza a Hírek oldalra