Főoldal

Aranycsapat

Történelmi sikert hajtott végre az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS), amely fennállása óta először jutott fel az elsőosztályba.

Aranycsapat

Miután az alapszakasz B-csoportját megnyerte az újonc AVUS, a felsőházban is sikert-sikerre halmozott a szombathelyi gárda. Nyolc meccsen öt győzelem, két döntetlen és egy vereség Matajsz Márk legénységének mérlege. A vasiak megnyerték a felsőházi rájátszást, így történetük során ősszel már OB I-es ellenfeleket fogadhatnak Szombathelyen.

- A rájátszás megkezdése előtt nem gondolkodtam konkrét helyezésben, azt a játékot vártam a fiúktól a folytatásban, amelyet az alapszakasz vége felé nyújtottunk – mondta Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője. – Úgy gondoltam, az a teljesítmény sokáig repítheti a csapatot, és láttam, hogy még fejlődhetnek is a srácok. Titkon persze reméltük, hogy összejöhet a bajnoki cím, de én elsősorban a kemény, következetes munkában hittem. Az erőnlétünkkel az egész bajnokságban, így a rájátszásba sem volt probléma, valamennyi meccsen jól bírtuk a végjátékot. Végig volt tartásunk, a fiúknak helyén volt a szívük. Remekül működött a védekezésünk, a mezőnyben a második legkevesebb gólt kaptuk. Ami a meccseket illeti, az egri (9-8), a ceglédi (11-9) és a sorsdöntő békéscsabai (7-4) meccsre különösen büszkék lehetünk, de legjobban a hazai, Eger (7-4) elleni bajnokink sikerült.

- Egyénileg valamennyi játékosommal elégedett vagyok, persze valamennyiüknek akadtak jó és rossz meccseik - folytatta a sikeredző. -  De néhány játékos külön is kiemelnék. Horváth Alex szinte végig egyenletesen, jól védett, noha Kovács Barnabás kevés lehetőséget kapott, de akkor remekül teljesített. Ekler Bendegúz sokat szerepelt, nem csak a góljai, mezőnymunkája is kiemelkedő volt. Hajmási Andrásnak nem volt cseréje, mégis remekül bírta a meccseket, Galambos Gergely pedig látványosan, talán a legtöbbet fejlődott. Ráadásul Horváthot leszámítva a többiek hétvégente még az ifi,- és serdülőbajnokságban is helytálltak, ennek ellenére bírták a sorozatterhelést. Hogy hová helyezem pályafutásomban ezt a bajnoki címet? A legfelső polcra. Újoncként, a szezon elején nem volt uszodánk és rengeteg a fiatal játékos a keretünkben. Történelmi sikert értünk el, amit még egy kicsit ünnepelünk, aztán július 24-én elkezdjük a felkészülést. Ahhoz, hogy helytálljunk a legmagasabb osztályban, muszáj igazolnunk. Két-három játékos érkezése várható, szeretném mihamarabb rövidre zárni ezt a témát, és kialakítani a végleges keretet. Természetesen nagyon nem akarok belenyúlni a csapatba, a helyi fiatalokra a jövőben is számítunk.

Vissza a Hírek oldalra