Főoldal

A rajtra összeállunk

Kutasi Rómeó szerint az új játékosok beilleszkedése zökkenőmentes volt, az edzések jók, így a hangulat is bizakodó.

A rajtra összeállunk

Az aligátorok OB I-et is megjárt játékosa, Kutasi Rómeó amondó: noha a Fedett Uszodában megrendezett háromnapos tornán az AVUS mind az öt meccsét elveszítette, ebből nem lehet hosszútávú következtetéseket levonni. A csapat ugyanis alakul, formálódik, a rajtra minden láncszem a helyére kerül.

- Mindössze öt hét felkészülés után vettünk részt a tornán, ráadásul alaposan kicserélődött a keretünk – mondta Kutasi Rómeó. – Nem tudtuk kinek mi a szerepe, nem voltunk még összeszokva. De ahogy összeforrunk, összeállunk, az a csapat leszünk, amelyik most altatott, de a bajnokságban odavág. Ami tehát a tornát illeti, a pécsiek elleni eredményt nem tartom reálisnak, a Szeged ellen pedig - ha teljes csapattal tudunk kiállni - valószínűleg mi nyerünk. Ezúttal azonban nekik jött ki jobban a lépés. A tornán részt vevő csapat – a Debrecent kivéve – azonos szintet képvisel. De a hat együttes közül nálunk volt a legnagyobb játékosmozgás, mi voltunk a legkevésbé összeszokott csapat.  Ez a torna arra volt jó, hogy felmérjük, hol is tartunk, miben kell javulnunk, gyakoroljuk, milyen egy Debrecen vagy egy Kaposvár ellen játszani.  Az új fiúk hamar beilleszkedtek, nincsenek klikkesedések, jó a hangulat, az edzések pörgősek, jóval többet edzünk, mint egy éve. Az új játékosokkal erősödtünk, úgy vélem, ők lesznek az első sorban, rájuk hárul a nagyobb teher, aztán jövünk mi, régi játékosok. Úgyhogy tisztában vagyok vele, hogy az OB I-ben már nem elsősorban rám játsszuk ki a figurákat. Ott van például Kiss Csaba, aki 23 éve vízilabdázik idehaza, és jónéhány évet lehúzott külföldön is. Sokkal inkább tehát az előkészítésben lesz szerepem – persze azért a gólszerzést sem akarom elhanyagolni. Ahogy említettem is, sokat dolgozunk, a rengeteg meló pedig meghozza gyümölcsét. Matajsz Márk mindig is azt hangoztatta, hogy a munkában hisz, nos, én is így vagyok ezzel.

- Az OB I. más kávéház mint az OB I/B., biztos vagyok bent, lesznek olyan meccsek, ahol megfizetjük a tanulópénzt, úgyhogy türelmet kérek szurkolóinktól. Nekünk már a rájátszásra kell készülnünk, és noha rögös út lesz, ott kell bebiztosítanunk élvonalbeli tagságunkat. Sokan vannak, akik két éve még az OB II-ben vízilabdáztak, ősztől pedig a legnagyobb sztárok ellen szállnak vízbe. De ezért küzdöttünk, erről álmodtunk - zárta szavait Kutasi Rómeó.

Vissza a Hírek oldalra