Főoldal

A felsőházban Ács Tímea csapata

A felsőházban folytatja szereplését a Dunántúli Vízilabda Baby B bajnokságában szereplő AVUS együttese.

A felsőházban Ács Tímea csapata

A Dunántúli Vízilabda Baby B bajnokságában induló kilenc együttest egy ötös és egy négyes csoportba sorsolták. Az Ács Tímea vezette AVUS az A csoportba kapott besorolást, a Vác, a Sportliget és a Tatabánya társaságában.

Az 1. fordulóban az aligátorok 10-9-re kikaptak a Váctól és 13-3-ra a Tatabányától. A 2. fordulóban 13-2-re verték a Sportligetet és visszavágtak a Vácnak, 8-7-re nyert a szombathelyi együttes. Az utolsó, harmadik körben 11-7-re alulmaradtak a Tatabánya ellen, majd 12-8-re verték a Sportligetet. Az aligátorok így három győzelemmel és három vereséggel, 9 ponttal a második helyen végeztek.

A csoportból az első helyen a Tatabánya és másodikként az AVUS jutott a felsőházba, a többiek az alsóházban folytatják szereplésüket. A másik, B csoportból a felsőházba a Pécs, a Nagykanizsa és a Kaposvár jutott. A folytatásban az öt gárda körmérkőzés rendszerben játszik, és nem hoz magával pontokat, gólokat az alapszakaszból.

A felsőházi play-off február 18-án, Kaposváron kezdődik, Szombathelyen április 15-én lesznek a meccsek.

- A bajnokságban nem volt más elvárásom, csak hogy a gyerekek fegyelmezetten játszanak, és amit az adott időszakban az edzéseken megtanultunk, viszontláthassam a mérkőzéseken – mondta a csapat edzője, Ács Tímea. - Az egyik legfontosabbnak tartom, hogy megszeressék a sportágat és élvezzék a játékot. A Tatabánya, Vác és a Budapesti Sportliget ellen játszottuk a meccseinket. A Sportligetet mindkét alkalommal meg tudtuk verni, a Vác ellen az első mérkőzésünkön vereséget szenvedtünk, de a későbbiekben visszavágtunk. A Tatabányával szemben mind a két alkalommal alulmaradtunk, de másodszor szoros meccset vívtunk.  Sikerült a felsőházba kerülni, azért örülök ennek, mert így erős csapatok ellen tudunk majd játszani a szezon második felében, ez pedig nagy fejlődési lehetőség lehet a gyerekek számára.

A keret. Szabó Lázár, Leibinger Norbert, Szalai Balázs, Gegácz Lőrinc, Huszár Zoárd, Borsits Domonkos, Frikk Mihály, Fersli Bálint, Gulyás Szabolcs, Gellén Szilárd, Windisch Bulcsú, Halmágyi Zétény, Horváth Csanád, Nagy Albert, Vámosi Vilmos, Petneházi Krisztián, Virágh Csanád, Somos Álmos, Szijártó Patrik. Edző: Ács Tímea.

Vissza a Hírek oldalra